Werkkostenregeling 2020 en de Thuiswerklunch van de Buurtboer

Wat is de WKR?

WKR staat voor de zogenaamde Werkkostenregeling. Een regeling in het leven geroepen door de overheid die het mogelijk maakt voor de werkgever om een bepaald percentage van het totale fiscale loon (de vrije ruimte), belastingvrij te besteden aan vergoedingen voor haar werknemers. Veel gebruikte bestedingen zijn de vrijmibo, de lunch op kantoor of een bedrijfsuitje. Over bedragen die buiten de vrije ruimte vallen betaalt de werkgever loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

Tijdelijke aanpassing WKR geeft werkgevers extra potje om thuiswerkers tegemoet te komen

We zitten midden in de tweede coronagolf, veel werknemers zitten weer thuis en kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. In april is de WKR regeling ten gevolge van Corona verruimt, van 1,7% naar maar liefst 3%. Voor de eerste 400.000 euro loonsom komt dit neer op een extra potje van 5.200 euro wat belastingvrij aan werknemers weggegeven mag worden. Met de Buurtboer Thuiswerk Coupon als thuiswerkvergoeding kunnen werkgevers hun werknemers blij maken met een thuiswerklunch.

Win-Win

Wij merken dat heel weinig werkgevers van de verruiming van de WKR op de hoogte zijn. Logisch, want iedereen heeft genoeg aan zijn hoofd. Maar het zou zo zonde zijn om niet juist nu van de extra ruimte gebruik te maken, de verruiming geldt in elk geval nog 11 weken. Het mes snijdt aan 2 kanten, de werkgever kan iets doen voor de werknemers die ongewild thuis zitten, de werknemer voelt zich gezien en gehoord en dat komt de productiviteit en het enthousiasme zeker ten goede. Met onze Buurtboer Thuiswerk Coupon maken wij het supermakkelijk om de verruiming om te zetten in iets waar iedereen blij van wordt, werkgever en werknemer!

Hoe werkt het?

Wekelijks of maandelijks ontvangen werkgevers de bestelde coupons voor hun werknemers. De werknemer verzilvert de coupon – ter waarde van €30, €50 of €100 – in de Buurtwinkel door zelf producten uit te kiezen en daarmee een vers, ambachtelijk pakket samen te stellen. De bestellingen worden bij medewerkers in de Randstad thuisbezorgd. Voor de medewerkers buiten de randstad zijn er twee ophaallocaties; een in Amsterdam, en een in Rotterdam. Aanmelden of vrijblijvend contact opnemen kan via onderstaand contactformulier.

Contact formulier

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.