Zero Waste

Een wereld zonder voedselverspilling

In Nederland gooien we gezamenlijk per jaar ongeveer 100.000 gevulde vuilniswagens aan eten weg. Vooral melk, brood en groenten belanden in de kliko. Hoe zorgen wij er bij de Buurtboer voor dat er zo min mogelijk voedsel in de prullenbak belandt en dat we bijdragen aan Zero Food Waste?

Zero Food Waste

Voedsel weggooien? Alsjeblieft niet! De grootste nadelen van eten weggooien springen snel in het oog. Het is een enorme verspilling van land, energie, arbeid en water. Vaak betreffen het producten die iemand met zorg en liefde heeft geproduceerd, of vlees en vis.

Daarnaast is voedselverspilling slecht voor ons milieu. Dat is ongelooflijk zonde. Reden genoeg om de verspilling van voedsel zoveel mogelijk tegen te gaan. De Buurtboer draagt daar heel graag aan bij.

Pienter bestellen

Een van de manieren waarop we hieraan bijdragen is het inplannen van lunch op maat. Doordat we aan onze klanten vragen welke medewerkers op welke dagen meelunchen weten we met hoeveel personen we rekening moeten houden. Dat helpt enorm bij het bestellen van alle producten bij onze lokale leveranciers.

Aan de hand van de specifieke wensen van onze klanten laten we ons slimme algoritme uitrekenen hoeveel brood of sla die week nodig is voor de lunch. Hierdoor bestel jij nooit teveel of te weinig.

Mijn Buurtboer

Om deze lunch op maat te kunnen samenstellen werken we samen met onze klanten. Niet alleen het aantal lunchers is voor ons belangrijke informatie, ook de productvoorkeuren van jouw collega’s zijn voor ons heel relevant.

Ons online platform ‘Mijn Buurtboer’ helpt ons een handje bij het inplannen. Per week ontvangen we hierin namelijk per bedrijf het aantal deelnemers aan de lunch en feedback op productniveau. Hierdoor kan het slimme algoritme dat we hebben ontwikkeld nog beter haar rekenwerk doen en de juiste aantallen bepalen.

Ook de Buurtboer app is een effectief middel. Met onze app kan iedereen binnen het bedrijf zelf iedereen aangeven op welke dagen hij of zij mee luncht. Deze informatie komt vervolgens automatisch in Mijn Buurtboer te staan.

Voedselbank

Helaas kan het soms onverhoopt toch wel eens voorkomen dat er bij wel voedsel overblijft. Ook in dat geval belandt dit eten niet op de afvalhoop. Alle producten die bij de Buurtboer achterblijven worden naar de  Voedselbank gebracht. Zo komen al onze producten altijd op een goede plek terecht.

Een
Een
Als je doorsurft op deze website ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen
Proeflunch?