Stop voedselverspilling

Een wereld zonder voedselverspilling

In Nederland gooien we gezamenlijk per jaar ongeveer 100.000 gevulde vuilniswagens aan eten weg. Vooral melk, brood en groenten belanden in de kliko. Hoe zorgen wij er bij de Buurtboer voor dat er zo min mogelijk voedsel in de prullenbak belandt en dat we bijdragen aan Zero Food Waste?

Voedselbank

Helaas kan het soms onverhoopt toch wel eens voorkomen dat er wel voedsel overblijft. Ook in dat geval belandt dit eten niet op de afvalhoop. Alle producten die bij de Buurtboer achterblijven worden naar de Voedselbank gebracht. Zo komen al onze producten altijd op een goede plek terecht.

Voedselbank Amsterdam De Buurtboer

Pienter bestellen

Een van de manieren waarop we hieraan bijdragen is het inplannen van lunch op maat. Doordat we aan onze klanten vragen welke medewerkers op welke dagen meelunchen weten we met hoeveel personen we rekening moeten houden. Dat helpt enorm bij het bestellen van alle producten bij onze lokale leveranciers.

Aan de hand van de specifieke wensen van onze klanten laten we ons slimme algoritme uitrekenen hoeveel brood of sla die week nodig is voor de lunch. Hierdoor bestel jij nooit teveel of te weinig.

Mijn Buurtboer

Om deze lunch op maat te kunnen samenstellen werken we samen met onze klanten. Niet alleen het aantal lunchers is voor ons belangrijke informatie, ook de productvoorkeuren van jouw collega’s zijn voor ons heel relevant.

Ons online platform ‘Mijn Buurtboer’ helpt ons een handje bij het inplannen. Per week ontvangen we hierin namelijk per bedrijf het aantal deelnemers aan de lunch en feedback op productniveau.

Ook de Buurtboer app is een effectief middel. Met onze app kan iedereen binnen het bedrijf zelf iedereen aangeven op welke dagen hij of zij mee luncht. Deze informatie komt vervolgens automatisch in Mijn Buurtboer te staan.

 

Het
De