Zo dek je de perfecte paastafel

Zondag 17 april is het weer zo ver: Pasen! Behalve het belangrijkste christelijke feest – de wederopstanding van Jezus – is Pasen ook het feest van de lente en nieuw leven. En hoewel de temperatuur nu weer iets is gezakt, hebben we al even heerlijk van het voorjaar mogen genieten. De paastafel mag er dan ook kleurig en feestelijk uitzien. Omdat gezellig lunchen – of brunchen – in ons DNA zit, delen we graag onze vier beste tips voor een geweldige paastafel met je.

1. Kies een kleurthema

Wit met geel is natuurlijk de kleurcombinatie bij uitstek voor de paastafel. Een wit kleed, gele kuikentjes, gele narcissen, een paar vrolijke, gele servetten erbij en de lunch kan niet meer stuk. Ben je wel eens uitgekeken op het paasgeel, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor wit met roze: een grote bos mooie roze Japanse sierkers of prachtige magnolia, roze lintjes om de servetten en een glaasje roze – alcoholvrije – bubbels, een glas Butcha Kombucha Hop & Grapefruit of een appel&frambozensapje van Schulp. Een grote groene salade in een mooie schaal maakt het geheel af. Je kunt natuurlijk ook gaan voor kleurcombinaties: zachte pasteltinten of lekker felle kleurtjes in combinatie met wit doen het prima.

2. Zet bloemen op tafel

Bloemen mogen niet ontbreken op de paastafel. In plaats van grote bossen kun je ook kiezen voor zelfgemaakte bloemenvaasjes met verschillende kleine boeketjes. We noemden al de narcissen, maar ook tulpen, hyacinten, rozen, ranonkels en germini – het kleine zusje van de gerbera – zijn volop verkrijgbaar tijdens Pasen. Of kies voor grote bloesemtakken, zoals de Japanse sierkers en de magnolia waar je ook nog paasversieringen in kan hangen!

3. Maak de tafel af met gevouwen servetten

Een mooi stoffen servet maakt je paastafel helemaal af. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een paashaas te vouwen, maar ook een vogelnestje en een sierlijke veer zien er heel vrolijk uit. In een kleur die goed past bij de rest van de tafel natuurlijk.

4. Lekker eten

Je tafel kan nog zo prachtig gedekt zijn, bij een echt paaslunch, -brunch of -diner hoort natuurlijk lekker eten, als het even kan van lokale, duurzame, biologische en ambachtelijke producenten. Eerlijk smaakt toch het lekkerst, zeker met Pasen. Wil je zelf iets maken denk dan eens aan het zelf maken van een lammetje van boter of aan een lekker soep- of ei-recept. Laat je inspireren door delicious. magazine, Barts boekje of googel gewoon eens op paasrecepten.

Meer weten?

Met de Buurtboer Paasbox maken we het voor iedereen mogelijk om er thuis een feestje van te maken. De box zit vol met ambachtelijke producten van lokale ondernemers. Ideaal voor een (digitale) paaslunch met alle collega’s of als geschenk. Meer weten? Check ons aanbod hier.