Zo draag je als officemanager bij aan een happy team

Als officemanager ben je de lijm tussen alle collega’s. Als jij er niet bent, is het simpelweg een stuk saaier op kantoor. Jij bent degene die zorgt dat iedereen zich gezien voelt, dat je wat extra tijd besteedt aan degenen die wat stiller zijn of zich even op de achtergrond houden. In deze blog deelt Charlotte van Leur, officemanager bij Coffeecompany, haar tips om bij te dragen aan een fijne werkcultuur.

Hou je collega’s gevoed

Ik zie het als een belangrijke taak om mijn collega’s gevoed te houden. Als iemand even in een dipje zit, is er altijd iets te snacken. De koelkast is altijd gevuld, maar buiten de koelkast hebben we ook een speciaal snackarchief, waar altijd minimaal kleine chipszakjes te vinden zijn en zure bommen van Haribo. Als die op zijn, heb ik echt een groot probleem.

Vier wat er te vieren valt

Wij zijn een informeel bedrijf, het voelt eerder als een grote familie. Wij vinden het dan ook heel belangrijk om dingen met elkaar te vieren. Als er iets gedenkwaardigs gebeurt in het leven van een collega, besteden we daar ook echt even aandacht aan. Even samen zitten met koffie en taart. Wij nemen ook eigenlijk nooit een vrije dag als we jaren zijn, dat vieren we met elkaar, inclusief een versierde stoel voor de jarige. Die stoelen, die bestel ik trouwens – net als zo veel andere zaken die belangrijk zijn op onze vestigingen – bij bol.com. Het is misschien saai, maar het is gewoon heel handig, zeker voor een bedrijf met verschillende kantoorlocaties of winkelvestigingen. Je kunt je spullen direct op de juiste locatie laten bezorgen, zelfs bij je collega’s thuis, van bossen bloemen tot stofzuigeronderdelen.

Meet het (thuis-)werkgeluk met 2DAYSMOOD

2DAYSMOOD is een platform waarmee je continu het (thuis-)werkgeluk van je medewerkers kunt meten. Medewerkerstevredenheidsonderzoek 3.0, zeg maar. Met deze tool kunnen je collega’s in nog geen minuut anoniem laten weten hoe ze over bepaalde zaken binnen jullie organisatie denken.

Nieuwsgierig naar meer?

Om jou te inspireren hebben we een aantal officemanagers gevraagd hun leukste en slimste tips te delen. Deze tips hebben we gebundeld in onze Officemanagers’ Inspiratiekit. Deze kun je hier downloaden.