Zo draag je met de bedrijfslunch bij aan zero food waste

Wist je dat een derde tot wel de helft van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, wordt weggegooid? Ook in Nederland kunnen we er wat van: met z’n allen weten we jaarlijks 100.000 vuilniswagens te vullen. Vooral zuivel, brood en groenten krijgen van ons regelmatig een enkeltje kliko. Dat moet anders kunnen, vinden we bij de Buurtboer. Op individueel niveau kun je al een hoop bereiken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan winkelen met een boodschappenlijstje en het invriezen van restjes.

Maar voor het bereiken van zero food waste is meer nodig. Waarom dit zo belangrijk is? Voedselverspilling gaat hand in hand met de uitstoot van schadelijke gassen. De productie van voedsel zorgt voor de uitstoot van CO2 in de atmosfeer, maar ook methaan en stikstof komen daarbij vrij. Voor de totstandkoming van voedsel worden energie, grond en water intensief gebruikt. En gooi je het eindproduct weg? Dan is dat alles voor niets geweest. Maar denk ook eens aan de koeling en het transport van voedingsmiddelen. De voedselindustrie is verantwoordelijk voor tot wel een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

Waarom catering zorgt voor veel voedselverspilling

Catering voor bedrijven is jarenlang een geliefd concept geweest. De bereiding van eten en drinken in grootkeukens leidt echter tot een hoge voedselverspilling. Hier is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Verreweg de belangrijkste reden van verspilling is onduidelijkheid over het aantal medewerkers dat zal komen. Soep, salades, brood en beleg belanden zo in grote getalen in de prullenbak. Dat is zonde van het eten en van het milieu. Om naar zero food waste toe te werken is nauwe samenwerking met een opdrachtgever nodig; iets wat bij grootschalige catering vaak een te complex proces is.

Hoe een bedrijfslunch op maat bijdraagt aan zero food waste

De Buurtboer streeft actief naar zero food waste. Sterker nog: we zien dit als onze plicht. Wij maken iedere lunch op maat, zodat ook jij bijdraagt aan zero food waste. Niet alleen voorkomen we verspilling door de juiste hoeveelheden te leveren, ook naar de wensen van je medewerkers luisteren we graag. Ook productvoorkeuren spelen een rol van belang in het terugdringen van de voedselverspilling. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is de tafel dekken.

Draag bij aan zero food waste met de bedrijfslunch van De Buurtboer
De Buurtboer draagt graag bij aan de oplossing van het food waste probleem. Dit doen we door het leveren van bedrijfslunches op maat. Onze klanten geven aan hoeveel medewerkers op welke dagen meelunchen en wat hun voorkeuren zijn. Zo weten we waarmee we rekening moeten houden, zodat we precies de juiste soorten en hoeveelheden ambachtelijke producten bij onze lokale leveranciers kunnen bestellen. Ons slimme algoritme helpt ons daarbij. Zo bestel je nooit te veel of te weinig!

Probeer de Buurtboer een week uit

Vraag vrijblijvend een proefweek aan en ontvang bij je eerste week proeven 25% korting!

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.