Zo maak je op kantoor werken aantrekkelijk

Sinds we met het begin van de pandemie te maken kregen met ‘de nieuwe realiteit’, werd thuiswerken eerder regel dan uitzondering. Inmiddels wil het grootste deel van de werknemers niet meer terug naar de oude situatie. Alhoewel ze aangeven hun collega’s te missen, vinden ze het wegvallen van de reistijd, maar ook het zelf indelen van de tijd grote pluspunten. Hoe maak je het als werkgever dan weer uitnodigend om op kantoor te werken?

Laat je collega’s hun eigen werkdag indelen

Wie zijn werkdag zelf kan indelen, kan werken op een manier die waarmee je de hoogste productiviteit bereikt. En een productieve werknemer betekent een tevreden en gelukkige werknemer. Vooral ’s ochtends heeft men de grootste wilskracht om lastige taken aan te pakken. Des te slimmer is het om elke werknemer dus sowieso zijn ochtenden zelf te laten inplannen. Als werkgever is het belangrijk dat je repeterende taken zo eenvoudig mogelijk maakt en voor zaken als vergaderingen niet meer tijd dan strikt noodzakelijk uittrekt.

Meer online vergaderen

Zeker wanneer de agenda van je werknemers druk bezet is, is een vergadering een tijdrovende klus. Vooral wanneer je daarvoor ook nog eens op een specifieke locatie aanwezig moet zijn. Dit betekent niet zelden dat er enkel voor dit doel gereisd moet worden. Een online vergadering is veel makkelijker te regelen en neemt ook veel minder ruimte in de agenda van je werknemers in. Prettig voor hen, maar ook voor jou, want zo weet je dat ze een stuk gemotiveerder zullen deelnemen.

Organiseer kantooruitjes

Vaak kunnen collega’s niet wachten tot het volgende kantooruitje weer in de agenda kan worden genoteerd. Ondanks de uiteenlopende meningen is het als werkgever goed om kantooruitjes regelmatig te organiseren. Deze weten de groepsdynamiek namelijk op efficiënte wijze te bevorderen. Buiten het kantoor leren je collega’s elkaar op een heel andere manier kennen. Zo kunnen relaties worden verdiept, wat wederzijds begrip en vertrouwen, maar ook de productiviteit en creativiteit bevordert. Bovendien dragen kantooruitjes bij aan de tevredenheid van werknemers, wat uiteindelijk zorgt voor minder verloop en dus een hogere stabiliteit.

Stimuleer werken op kantoor met een heerlijke bedrijfslunch

Onderzoek heeft het bewezen: samen met collega’s lunchen leidt tot betere bedrijfsprestaties. Dit effect kun je nog eens versterken door zo nu en dan een heerlijke bedrijfslunch te organiseren. Een verse, gezonde lunch wordt door iedereen op prijs gesteld. Uiteindelijk gaat de liefde van de werknemer toch een beetje door de maag! Je kunt de bedrijfslunch zelf plannen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met voorkeuren en wensen. Vervolgens wordt de lunch ook nog eens op locatie bezorgd, zodat er ook nog eens geen enkele inspanning van wie dan ook wordt gevergd. Vanaf nu ontvang je gratis het “De Buurtboer”-spel bij de lunch. Versla jij je collega’s tijdens een potje kwartetten? Neem snel contact op!