Zo recycle je op kantoor

Nu hybride werken de norm is geworden, gaan steeds meer collega’s naar kantoor toe. Hierdoor komen op kantoor veel mensen bij elkaar die ieder weer afval produceren. Ook worden er soms flink wat kantoorartikelen doorheen gejaagd. Bovendien worden elektronische apparaten weggegooid wanneer deze niet meer werken. Terwijl deze apparaten prima gerecycled kunnen worden! Een kantoor is eigenlijk de ideale plek om afval en materialen in te zamelen en te recyclen… Hier lees je er alles over.

Waarom recycling belangrijk is

Bij recycling wordt afval niet verbrand, maar omgezet in nieuwe materialen. Zo worden de oude materialen en grondstoffen hergebruikt. Hierdoor hoeven er dus én minder grondstoffen geproduceerd te worden én wordt energie bespaard. Het opnieuw gebruiken van al bestaande grondstoffen kost namelijk een stuk minder energie dan het maken van producten van nieuwe grondstoffen.

Ook worden er minder broeikasgassen en CO2 uitgestoten. Hiermee wordt de ecologische voetafdruk onwijs beperkt. Helemaal nu de klimaatopwarming voor ernstige problemen begint te zorgen, is het recyclen van producten dus een goede manier om je steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Composteer afval

Een bekende manier van recyclen, is het composteren van afval. Het idee hiervan is dat je groen of bruin afval verzamelt, waardoor het niet verwerkt of vervoerd hoeft te worden. Alleen al het voorkomen dat afval moet worden verbrand, zorgt ervoor dat er veel minder schadelijke stoffen worden uitgestoten. Maar het composteren van afval heeft nog meer positieve effecten.

Zo is compost goed voor de bodem van de grond in de tuin, groeien wortels sneller, wordt water vastgehouden en worden bacteriën en schimmels tegengegaan. Op kantoor is veel afval aanwezig dat je kunt composteren. Maak hier een gezamenlijk doel van met je team om al het daarvoor bestemde afval te composteren en maak speciale compostruimtes of -bakken.

Ontmoedig het gebruik van papier

Op het kantoor kun je eenvoudig producten recyclen. Ga eens na hoeveel papier er wordt verbruikt en hoeveel producten met papieren verpakkingen er aanwezig zijn. Voor de productie van papier worden talloze bossen gekapt en om dan nog maar te zwijgen over de CO2-uitstoot die bij de productie komt kijken. Probeer minder te printen. Tegenwoordig kan vrijwel alles digitaal en is het zonde om documenten nog eens extra te printen. Daarnaast is het verstandig om bijvoorbeeld grote verpakkingen te kopen, in plaats van kleine verpakkingen die allemaal los worden verpakt. Bovendien is het natuurlijk belangrijk je papierafval in speciale papierbakken te gooien.

Lunchen met recyclebare materialen

Wat betreft lunchen op kantoor kan er nog heel wat verbeterd worden op het gebied van recyclen. Aangezien er veel mensen tegelijk lunchen die veel voedsel en verpakkingen gebruiken, is hier grote winst te behalen. Wil je minder afval produceren op kantoor? Regel bijvoorbeeld een gezamenlijke bedrijfslunch, waarbij je op maat gemaakte, ambachtelijke en lokale lunch krijgt opgestuurd. Deze zijn gevuld met knisperende salades, seizoenssoepen, stevige broden, ambachtelijke kazen en verse vleeswaren van de slager. Ze zijn afgestemd op de wensen van jouw team, zodat er sprake is van minimale food waste. Zo kun je met het hele team elke dag bijdragen aan een beter milieu. Meer weten? Neem hieronder contact met ons op!

Probeer de Buurtboer een week uit

Vraag vrijblijvend een proefweek aan en ontvang bij je eerste week proeven 25% korting!

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.