Zo stel je de perfecte lunch samen

De lunchpauze is niet alleen het moment om even een welverdiende break te nemen van drukke werkdagen en naderende deadlines, maar ook hét moment voor collega’s om met elkaar te socializen. Samen met collega’s lunchen creëert een ontspannen sfeer waar iedereen even niet aan werk hoeft te denken. De focus ligt op gezond lunchen zonder after dinner dip waar je de nodige energie boost van krijgt. Hoe je die lunch samenstelt? De perfecte lunch is in de eerste plaats gevarieerd. Graanproducten zijn noodzakelijk voor de energie uit koolhydraten. Bruin, volkoren of meergranen heeft natuurlijk de voorkeur. Smeervetten die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren mogen ook niet ontbreken. Net als mager beleg. En wat groenten betreft kun je natuurlijk nooit te veel eten!

Hier moet je aan denken wanneer je lunch regelt voor op kantoor

Wanneer je de lunch voor op kantoor regelt, is niet alleen balans tussen de verschillende voedingsmiddelen, maar ook een evenwicht binnen die categorieën belangrijk. Elke keer sla of worteltjes is te eenzijdig en gaat vervelen. Brood hoeft overigens helemaal niet saai te zijn. Minder vleeswaren is natuurlijk een stuk beter voor het milieu. Dat aanbod probeer je dus vooral te beperken.

Maar dan ben je er nog niet. Terwijl de een misschien verzot is op de verse hummus, is een andere collega daar vanwege zijn peulvruchtenallergie waarschijnlijk wat minder blij mee. Inventariseer dus altijd de eventuele allergieën en voedselintoleranties van je collega’s. Bovendien is de kans groot dat er onder jullie vegetariërs en veganisten zijn. Of collega’s die wegens hun overtuiging bepaalde producten niet eten. Je snapt het: wie een lunch regelt, moet dat tot in de puntjes doen en denken aan ieder aspect.

Excel gebruiken om de lunch gevarieerd te houden

Misschien heb je het ooit al eens geprobeerd: het gebruik van Excel om je te helpen bij het plannen en organiseren van je bedrijfslunch. Informatie als het aantal personen, voorkeuren, maar ook een historie betreffende wat er de laatste tijd is gegeten, dient daarin te worden opgenomen. Excel biedt diverse sjablonen die je ondersteunen bij het visualiseren daarvan. Hier actief mee bezig zijn vergroot je bewustzijn als werkgever, maar slokt ook een hoop van je kostbare tijd op. De Buurtboer neemt je deze taak graag uit handen.

De voordelen van lunchen met de Buurtboer

Heb je geen tijd om zelf de perfecte lunch samen te stellen? Dankzij de Buurtboer hoef je niet met je handen in het haar te zitten. Bij ons reken je namelijk op:

  • Gevarieerde en dagverse lunch
  • 20% korting gedurende de eerste twee weken
  • Een duurzame energieboost voor het hele team
  • Een lunch waarbij rekening wordt gehouden met ieders wensen en voorkeuren
  • Een bijdrage leveren aan minimal food waste door lunches op maat

Weg met de desktop dining dus! Geen collega’s meer die eenzaam een boterham met kaas achter hun computer wegwerken, maar een goede lunch voor iedereen. Dat betekent teambinding én een energieboost om ook gedurende de tweede helft van de dag het maximale uit jezelf te halen.

Dit kun je verwachten van de Buurtboer

Alle lunchproducten van de Buurtboer komen van lokale leveranciers. Stuk voor stuk zijn deze producten vers, biologisch én natuurlijk met liefde gemaakt. We werken enkel samen met leveranciers die net als wij een groene toekomst hoog in het vaandel dragen. De Buurtboer zet met lunch op maat bovendien actief in voor de bestrijding van voedselverspilling. Zo dragen we samen met jou bij aan de toekomst van onze planeet.

Probeer de Buurtboer een week uit

Vraag vrijblijvend een proefweek aan en ontvang bij je eerste week proeven 25% korting!

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.